Kolej Matrikulasi Kelantan : MPPB

3:39:00 PM

Salam 'alaikum everyone!

Dah seminggu masuk matrik. Eheh. Aku pilih matrik berbanding asasi. Nanti aku cerita kenapa di lain post okay? Insya Allah.

Okay. Proceed.

Apa tuuuu MPPB?

Haaa. NI nak cerita ni, MPPB ni singkatan daripada Minggu Pengurusan Pelajar Baru. Kira macam orientasi lah jugak. 

Dalam seminggu pertama mestilah orientasi je kan? Orientasi ni adalah dalam bulan ramadhan yang mana jadual orientasinya takde lah meletihkan sangat. Semua taklimat ceramah je. Syukur batch kami takyah kena ragging teruk teruk. Setakat fasi jerit panggil kitorang dari bawah tu benda biasa kot. Haha.

Okeh. Takmau lah cerita panjang panjang. Kita layan gambar je okay? Aku pun dah rasa awkward menulis ni. Baku semacam je. T.T

Hari pendaftaran penuh bakhang kereta.

Sahkan slip bayaran bsn dan ambik kunci bilik.

Ibu bapa menunggu anak anak mendaftar. ^^Y

https://scontent-sit4-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13315456_634840923347165_2390745449322060694_n.jpg?oh=6e16ba1b72a5ef7fdf9623859db22787&oe=57D1FD0E
Ni percubaan montaj yang pertama.

 https://scontent-sit4-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13419061_1347205105308526_7161309992558207936_n.jpg?oh=e995debc9457e528054bcdf7f1d313d9&oe=580EA7C9
Dan tadaaa! Sorry gambar blur. Masa ni hujan T.T

Hujung skali tu blog aku. Letih dia masya Allah!! Tuhan je yang tahu, nak jalan dari blok akademik ke blok A nun jauh disanaa T.T

Bilik kami ^U^

Em. Dah cukup kot gambar yang tak berapa nak jadi gambar. Sorry guys. Aku cari banyak dah gambar tapi tak jumpa. Alah bukan penting pun. Dengar taklimat je kott. Tidur je kerja diorang ni.Takkan pihak dokumentasi yang letak gambar kitorang tidur? Haha

Aku tinggalkan korang dengan MPPB highlight 2016. Rolled up semua.



Dan Alhamdulillah. Untuk seminggu ni, Allah permudahkan semua urusan. Syukur.

Okay. Till here.

Assalamualaikum
Blog Author : Fafa Kyraa

You Might Also Like

13 Commentor(s)

  1. Wah mcm lagi cantik dari kms xD

    Feel free to visit my page about matriculation life and tips here:

    https://dayanabatrisyiaa.blogspot.my/2016/05/life-in-kolej-matrikulasi-selangor.html

    https://dayanabatrisyiaa.blogspot.my/2016/05/life-in-kolej-matrikulasi-selangor-part.html#more

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dulu letak kms dalam pilihan matrik sebab cantik haha :D

      Delete
  2. waa.. semoga berjaya yer.. sy dulu dari kms.. :)

    Blogwalking Sini, jom baca artikle ini

    Blog Berjaya Masuk Rank Malaysia article...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya Allah. KMS cantik :D serious.

      Delete
  3. Good luck! Enjoy your matriculation life. Kalau terjumpa cikgu maths, Cik Wan Nor Izra kirim salam dekat dia ye hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sempat kenal semua lect lagi. Haha. Yang mengajar pun ingat ingat je. T.T

      Delete
  4. tahniah..selamat menjalani fasa hidup baru-pelajar matrik

    ReplyDelete
  5. Wow, all the best for matriculation lifee.. Srs zmn matriks / asasi ni berlalu cpt je, sedar2 dah hbis.. And.. Tak sabar nak tahu kenapa awak tolak asasi. Up entry tau, nak tau ni ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah nanti nanti kot update yang tu :D

      Delete
  6. i can spot my lecturer there haha.

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum, good luck with your matriculation out there :D

    ReplyDelete

Assalamualaikum
Feel free to put your thoughts here XD